• Live

  • Album cover

Фолк радио започна со работа на 31.12.1993 и е едно од првите приватни радија во Скопје. Ние сме првото радио во Македонија кое имаше храброст да пушта Фолк музика од бившите ју простори и успешно го разбиваше стереотипното сфаќање за новата фолк музика, која ние ја нарекуваме “урбан фолк” музика.